Verslag Fiets puzzeltocht 16 augustus 2015

Verslag Fiets puzzeltocht 16 augustus 2015

Op een bewolkte zondag kwamen 47 fietsers naar de parkeerplaats van de sporthal/die Twee. Daar was al het een ander te doen. Een springkussen, skelterbaan, suikerspin en wat kleinere spellen stonden klaar voor de jongste deelnemers en die Twee had het terras geopend. Iedere deelnemer kreeg een mooie zonneklep mee. Hoewel de zon niet scheen waren veel mensen die zo’n mooie klep meenamen.

Net als vorig jaar hadden de teamleiders Wilma Habes en Vera van der Weiden een korte en een lange route in de aanbieding. Deze had mede teamleider, Marcel Hoogendoorn, uitgezet en voerde de fietsers in de richting van Langeraar. Via Papenveer, Ter Aar, Kortenaar, Aarlanderveen,Ridderbuurt en de Vierambachtsweg kwamen de fietsers van de lange route weer terug bij VVW.

De strooplikker in Langeraar werd door alle deelnemers aangedaan. Ook gingen alle fietsers over het kerkpad langs de Langeraarse plassen naar de eerste controlepost, met een verassing . Veel kinderen doken gelijk de speeltuin in, terwijl hun (groot)ouders even rustig konden toekijken. Hierna voerde de route over 2 bruggen en een pad langs een vaart met woonboten.

De fietsers van de korte route reden vanaf gemaal Nieuwkoop rechtstreeks naar de Alphense Kano vereniging de ´Kromme Aar´. Dit was ook antwoord op een van de vragen van de puzzeltocht.

Bij de Ridderbuurt bevond zich controlepost 2. Daar kregen de fietsers een welverdiende appel en een spekje.

Aan het eind van de fietstocht moesten de puzzelaars over goede ogen beschikken, want de volledige datum van wanneer de eerste steen van poldergemaal Vierambacht gelegd was, moest worden ingevuld bij de laatste vraag! Sommige fietsers stapten toch even van de fiets af en gingen bijna het water in om het te kunnen lezen. Dit leverde voor de toeschouwers leuke momenten op!

Bij terugkomst leverde de kinderen, die aan de puzzeltocht deelnamen, hun hopelijk goed ingevulde formulieren weer in bij Vera en Wilma. Misschien win je dit jaar een mooi prijsje!