Verslag Woutje Brugge bloemschikken

Het Woutje activiteitenprogramma is niet compleet zonder het onderdeel bloemschikken! Om even voor 14.00 uur stonden al heel wat deelnemers in alle leeftijden geduldig in het zonnetje te wachten bij de balletzaal. Er werd al druk gesproken voor wie de mooie kunstwerken zouden worden.

Voorbereiding
Teamleider Lenie Windhorst en een heel aantal vrijwilligers waren al geruime tijd daarvoor druk bezig geweest om alles klaar te zetten, terwijl er in de ochtend al vanaf diverse locaties door bestuursleden bloemen, oase, bakjes e.d. waren opgehaald.

Kunstwerken
Het leek wel een bloemenwinkel in de balletzaal! Een enorme variatie aan kleuren en soorten rozen, chrysanten, fresia’s, anthuriums en nog veel meer stonden klaar om in een prachtig bloemstuk te worden verwerkt.

De eerste deelnemers waren na een kwartier al klaar met hun kunstwerk! Na glas limonade, een snoepje en een Woutje 45-jaar armbandje vertrokken zij tevreden naar huis. De kinderen die nog wat hulp nodig hadden werden door de vrijwilligers op weg geholpen en gelukkig was de EHBO tas niet nodig.

Nog meer gelukkigen

Na afloop van twee sessies bloemschikken werden de overgebleven bloemen en groen verzameld en is dit alles naar Woudsoord gebracht. Zo kunnen de bewoners daar ook genieten van de bloemen en daar zijn ze erg blij mee.

Vrijwilligers en volgend jaar
Gelukkig is deze activiteit weer heel gezellig en goed verlopen. Er waren (gelukkig) genoeg vrijwilligers om dit evenement in goede banen te leiden. Dit nadat er op het laatste moment toch wat afzeggingen waren van vrijwilligers en a la minute vervanging geregeld moest worden.

Super bedankt Leny voor alweer een jaar Teamleider bloemschikken. We hebben het al even over volgend jaar gehad en met veel hulp van vrijwilligers wil je het nog wel weer een jaar doen.

De deelnemers kijken nu alweer uit naar bloemschikken 2017!

Klik hier om alle nieuwe Woutje Brugge Huttenbouw foto’s te bekijken in het online foto album!