Ties van Deursen wint 1e (B)oer Hollandse Spellen Parcours

Eindelijk was het zover. Eindelijk zouden we gaan meemaken wat het (B)oer Hollandse Spellen Parcours nu inhoud. En… het is leuk!

Op de dinsdagavond van de Woutje Brugge Speelweek is de afgelopen 12 jaar het Boerenklompen golf gespeeld. Altijd een strijd tussen stoere slimme meiden en stoere sterke jongens.

En dit jaar was het anders.

De Aspergehof heeft een totaal nieuw spellen parcours opgezet. Dichter bij de boerderij en naast het klompengolf zijn er diverse nieuwe onderdelen toegevoegd. Maar ook de banen van de klompengolf zijn veranderd. Behendigheid, slimheid en tactiek zijn nodig om de banen tot een goed einde te brengen. Om de slalom door de huisjes of tussen de hekken door goed te doen. Of de baan met de genummerde poortjes, of het bord met de genummerde gaten. En dan heb je ook nog de andere spelers uit je groep die jou (maar eigenlijk iedereen) dwars zitten.

Naast het klompengolf zijn er ook de nieuwe onderdelen waarop het verschil kan worden gemaakt. Zoals hoefijzer gooien, piepers werpen of asperges vangen. En het spel wat het grootste verschil maakte was Jenga.

Och, het was zo’n mooie avond. De zon scheen volop, de wind waaide zachtjes vanuit het oosten. Doffe klappen van klompen tegen balletjes weerklonken, gevolgd door uitroepen van vreugde of frustraties. Er werd gelachen, er werd aan piepers geroken, er werden asperges gevangen en je hoorden hoefijzers kletteren.

Maar op 1 plaats was het stil. Doodstil. Ik heb niet eerder zo’n spannend spelletje Jenga gezien als wat een meidengroep uitvoerde. Fantastisch!

En na afloop waren er de prijzen.

Ties van Deursen won de grootste beker, voor Roy Peerkhan (2e) en Senne de Boer (3e ).

Maar bovenal was het erg leuk voor iedereen. De Aspergehof heeft er een mooi spellen parcours van gemaakt!