Bij “boer” Piet leeft van alles in de slootjes.

Ongeveer 40 kinderen reden door het dorp naar boer Piet Verboom met een schepnetje en een emmer. Het was perfect slootjesweer. Onder een lekker zonnetje gingen de kinderen aan de slag. Al gauw werden de eerste kevers gevangen en slakken. Volgens een van de deelnemers bevonden zich zeeslakken in de sloot, maar gelukkig kon teamleidster, Isabella, al snel zeggen dat het (zoet)waterslakken waren. Woubrugge ligt toch niet aan zee?

Onder de microscoop keken de kinderen naar de meegebrachte slootbeestjes en ook wat landdieren, zoals vlinders. Begeleidster Anne-Marij legde heel veel uit over wat de kinderen zagen.

Intussen kwamen ook veel kikkervisjes voorbij. Het leuke hiervan was dat er verschillende levensfasen van de kikkervisjes gevonden werden. Zelfs één met vier pootjes eraan!

De tijd vloog voorbij en ijscoman Matthijs kwam langs met de ijsjes van boer Piet. De kinderen aten snel hun ijsjes op en gingen weer verder waar ze mee bezig waren. Ook de limonade werd snel opgedronken. Rond half twaalf moesten de kinderen echt ophouden. Ze kregen een frisse appel mee en gingen vol verhalen over wat ze gezien hadden naar huis

Bij het opruimen kwamen de vrijwilligers nog een waterhoen gezin tegen in het weiland. Ze hadden zich verstopt in het hoge gras en konden nu weer terug naar de sloot.

Klik hier om alle foto’s te bekijken in het online foto album!