Nils Vons is Woutje Brugge viskampioen

Traditioneel in de speelweek werd ook in 2016 op woensdagavond gevist. De mannen van visvereniging de Blauwe Zeelt hadden meer dan 90 plekken langs de waterkant van de van Hemessenkade uitgezet. We zijn de bewoners die hun tuin ter beschikking hebben gesteld dan ook dankbaar. Er waren dit jaar 85 aanmeldingen, maar zeker dubbel zoveel Woubruggenaren aanwezig.

In een prachtig avondzonnetje werd in alle rust, en onder het genot van een op de fiets bezorgd patatje van de Kwalitaria Woubrugge, een heuse strijd gestreden. Vaders, moeders, opa’s en oma’s. Het hele dorp liep uit om deze strijd bij te wonen. Aan het einde van de avond werden de vissen gemeten en alle gevangen centimeters bij elkaar opgeteld. Na een dubbele check van de jury kon de prijsuitreiking plaatsvinden.

Een eervolle vermelding voor grootste vis van de avond is er voor Lukas Balog. Hij ving een vis van maar liefst 40 centimeter en liet daarmee alle overige vissers achter zich. Omdat met het vermelden van deze prestatie tijdens de prijsuitreiking bij Lukas de verwachting werd gewekt dat ook hij een prijs zou ontvangen is hij donderdag bij het onderdeel Slootjes alsnog in het zonnetje gezet met een Woutje Brugge Lego prijs.

De echte bekers gingen dit jaar in de categorie tot en met groep 4 naar Lucy Windhorst (90 cm), Quinten de Blanken (91,5 cm) en Sofie Noordam (130 cm). Bij de categorie vanaf groep 5 ging de derde plaats met 197 centimeter naar Durani van der Weijden. De tweede plaats ging naar Daan Slingerland met 245 centimeter. Absolute winnaar van de avond en ook van de Woutje Brugge wisselbeker was Nils Vons met 283 centimeter. Wij feliciteren alle winnaars met hun prestatie en zien jullie graag volgend jaar weer terug bij de viswedstrijd.

Klik hier om alle foto’s te bekijken in het online foto album!