Levend tafelvoetbal

Veel deelnemers van het levend tafelvoetbal hadden in de ochtend al een voetbaltraining afgewerkt en kwamen goed voorbereid aan bij de wedstrijdleiding. Drie teams waren er geformeerd, elk met 6 spelers en een reserve; Tinus Toppers, Team Eef en Barries Allstars.

Levend tafelvoetbalHet wedstrijdschema bood een gevarieerd programma met 3 wedstrijden voor de break en nog eens 3 na de break. De wedstrijden stonden onder leiding van 2 zeer ervaren levend tafelvoetbal scheidsen, Mike Prangers en Eveline van Veen. Beiden beschikten over gele en rode kaarten en deze werden ook af en toe gebruikt! Maar gelukkig vierde sportiviteit hoogtij en werden vele leuke wedstrijden gespeeld.

Dat levend tafelvoetbal wat anders is dan gewoon voetbal bleek al heel snel. Zaak was om de bal zo snel mogelijk de andere kant te krijgen en de keeper te dollen. De keeper mocht de bal namelijk niet met zijn handen pakken. Dit bleek een behoorlijk handicap voor de topkeepers Durany van der Weijden, Cas Reumerman en Casper van den Brink. Maar gelukkig waren anderen bereid om een keer keep te staan. Ook Roy, Ruben, Pieter en Jim konden niet voorkomen dat de bal achter hun het doel in ging. De bal stuiterde alle kanten op en daardoor werden de mooiste doelpunten gemaakt, waarbij de Panna niet geschuwd werd.

Na de poulewedstrijden bleek dat de Tinus Toppers bovenaan stonden, met als sterke tweede Team Eef. Onderaan stond Barries Allstars die in de laatste poulewedstrijd verrassend won van het sterker geachte Tinus Toppers. Was dit een voorbode van een vormcrisis binnen het team of werden de Barries Allstars sterker gedurende het toernooi?

Vervolgens kwam tot grote schrik van een medenaamgever van het team Barries Allstars nog een ronde. De nummers 2 en 3 van de poulewedstrijden gingen uitmaken wie tegen de nummer 1 uit de poule ging spelen. Hierdoor kon zelfs de nummer 3 nog winnaar worden.

Uiteindelijk bleek Team Eef net iets te sterk voor de Barries Allstars. In de laatste minuut werd de wedstrijd beslist met 10-9. Team Eef stond in de finale tegen Tinus Toppers. Zou de ijzersterk aan het toernooi begonnen Tinus Toppers opnieuw van Team Eef winnen, dat even daarvoor met een klein verschil de wedstrijd tegen de Barries Allstars had gewonnen?

Het werd een verrassende wedstrijd. Team Eef won met best wel een ruim verschil van de Tinus Toppers; 12-5. Team Eef kampioen! Bij de prijsuitreiking verzorgd door de voorzitter van Woutje Brugge kreeg elk team een beker uitgereikt. De spelers van Team Eef, bestaande uit Willem en Pieter de Weger, David Schilstra, Thom Köster, Ruben van Rijn, Isis de Lange en Juliëtte Dijkshoorn, kregen ieder een mooi BP vliegveld bouwpakket als prijs.

Karen.

Onderstaand een kleine impressie van het kindertheater, kijk voor meer foto’s van de Woutje brugge activiteiten in het online foto album. De foto’s van het levend tafelvoetbal zijn gemaakt door Jaco Bleijenberg.