Mini Elfstedentocht bij inline skaten

Op donderdagmiddag stond het onderdeel ‘inline skaten’ op het programma.  De eerste groep kinderen waren de oudere kinderen, de kinderen van de groepen 5 t/m 8. Zij hebben als eerste onderdeel een warming-up gedaan. Vervolgens hebben de teamleiders van het onderdeel de kinderen technieken aan- en/of bijgeleerd. De kinderen leerden bijvoorbeeld hoe ze moeten remmen, wat de beste houding is om een bocht te nemen etc. De kinderen hebben de verschillende technieken toegepast en geoefend. De teamleiders gaven de kinderen positieve feedback en tips.

Als tweede onderdeel en tevens laatste onderdeel van het ‘inline skaten’ stond de ‘mini elfstedentocht’ gepland. De kinderen kregen allemaal een stempelkaart om de nek gehangen. Ze gingen achter elkaar skaten en kwamen verschillende hindernissen tegen zoals een slagboom, een bruggetje en een tunnel. We hebben potentiële kandidaten gevonden die in de toekomst in de voetsporen van Henk Angenent en Erik Hulzebosch zullen treden.

De tweede groep kinderen, waren de jongere kinderen, de kinderen van de groepen 3 en 4. De kinderen hebben eerst de basisvaardigheden van het skaten geoefend. Ze kregen hierbij hulp van de teamleiders en de oudere kinderen van de ‘ijsvereniging Woubrugge’.  Tot slot hebben ook de jonge kinderen de ‘mini elfstedentocht’ afgelegd, niet één maar zelfs meerdere rondjes.

De kinderen hebben genoten van het skaten. Het was prachtig weer, lekkere muziek erbij, limonade, een snoepje. De sfeer was hartstikke goed, de kinderen hebben heerlijk in de buitenlucht gesport. Klik hier om alle foto’s te bekijken in het online foto album!