Huttenkamp trapt af zondag 19 augustus

Vanmiddag rond 12.45 uur stond het evenemententerrein bij de Praam vol met circa 150 trappelende kinderen, de bijbehorende enthousiaste papa’s, mama’s, vrijwilligers, bestuursleden en het team die deze geweldige dagen weer mogelijk maken.

Er leken een paar kleine wolken te hangen, maar de tempratuur was alles waar je van kan dromen bij zo’n dag.

Nadat alle kinderen een polsbandje hadden gekregen en er even snel werd uitgelegd wat de regels zijn kon de bouw snel beginnen.

Wat een blijde, vrolijke en knappe koppies liepen er weer over het veld rond. Want dat er een aantal toekomstige bouwers, ingenieurs en architecten tussen zitten, daar zijn we zeker van!
Terwijl we tussen de hutten doorliepen zagen we stoeltjes ontstaan, kapstokken, schoenenplanken en zelfs een hangmat! De kinderen waren al druk aan het bedenken wat ze morgen kunnen qua versiering en inrichting, want ja, de mooiste hut wint zelfs een prijs!!

We zagen ook al het nodige materiaal het veld opkomen. Zeilen over de hutten, grondzeilen en kleden, slingers noem het maar op. Natuurlijk gaan al deze spullen op dinsdag weer mee naar huis.
Sommige broertjes en zusjes waren al zo enthousiast dat ze graag mee kwamen bouwen op het veld. Hoe gezellig wij dat ook vinden moesten ze toch weer van het veld totdat zij zelf oud genoeg zijn om mee te doen. Dit heeft ook alles te maken met veiligheid en regelgeving. Het team is niet alleen deze zondag en maandag daar hard mee bezig maar het hele jaar. Op maandagavond mogen deze broertjes en zusjes natuurlijk komen kijken!

Morgen begint de tweede dag en het weer ziet er super uit. Wellicht en hopelijk ten overvloede willen wij uw attenderen op ons dichte schoenen beleid die ook geldt tijdens het kijkuurtje voor de familie en vrienden. Denk ook aan een vestje of jasje bij het avondspel want het kan ’s avonds nog best fris worden. Foto’s volgen binnenkort op de internetsite.