Verslag Kidsclub

Op maandagavond stond het onderdeel ‘kidsclub’ op het programma van de speelweek van Woutje Brugge. De kinderen  werden welkom geheten door de teamleiders Laura Clarisse.

Op gezellige muziek hebben de kinderen een gezamenlijk spel gespeeld ‘tv-tikkertje’. De kinderen renden door de zaal heen. Als ze niet de tikker wilden zijn moesten ze een naam van een televisieprogramma noemen. Degene is dan vrij en kan even niet getikt worden.

Vervolgens werd de groep in tweeën gedeeld. De kinderen mochten zelf een activiteit kiezen. Een groep mochten lekker aan tafels knutselen, kleuren, knippen en plakken. Verschillende kinderen hebben ijsjes geknutseld.

Een andere groep heeft allerlei ‘sport en spel’ spelletjes met elkaar gespeeld o.a. met een bal. Samenwerken en samen plezier beleven in bewegen stond hierbij centraal.

Isa van ’t Wout: “kidsclub vind ik super leuk, vooral het knutselen”.

Charlotte Laschuit: “spelletjes spelen vind ik leuk maar ook spekjes eten”.

De kidsclub werd afgesloten met een spel. Het ballonnen trap spel. Ieder kind heeft een ballon om zijn of haar voet geknoopt en de andere kinderen mochten de ballonnen bij elkaar kapot trappen. Het plezier straalden van de kinderen af. Tijdens de gehele avond was de sfeer erg gezellig. De kinderen hadden veel keuzevrijheid en hadden lekker de tijd om met elkaar te kletsen, te lachen en te spelen.