Gelukkig is er op de laatste donderdagmiddag van de vakantieweek een spreekuur voor alle zieke poppen en beren uit Woubrugge.

Tijdens de zomervakantie van 2017 hebben veel poppen en beren van alles opgelopen. Hoofd gestoten tegen het zwembad, met de poot in de brandnetels gestaan, gestoken door een mug, rib gebroken met ramen wassen enz. enz.

Gelukkig is er op de laatste donderdagmiddag van de vakantieweek een spreekuur voor alle zieke poppen en beren uit Woubrugge. Alle poppendokters en zusters waren goed voorbereid op de grote aantallen poppen en beren. De poppenmoeders en berenvaders kwamen in grote hoeveelheden naar het spreekuur in de sporthal. De zieke patiënten werden eerst gewogen en gemeten, na even gewacht te hebben in de wachtkamer mochten ze hun verhaal doen bij de dokter en werden de patiënten behandeld.

Finn Rietdijk is ook naar de poppendokter gekomen. Zijn knuffel heet Charmander. Bij zijn knuffel werkt het hart niet meer goed. De knuffel moet worden ingebakerd! Verder krijgt Finn het advies de knuffel dicht bij hem te houden vanavond en vannacht en extra kusjes te geven.

Meggy van der Neut zit ook al helemaal klaar bij de poppendokter. Het een beetje spannend is het wel… De knuffel werd eerst gewogen: 225 gram en is 28 cm groot. Haar knuffel heet gewoon panda. De panda heeft een gebroken poot. Het been krijgt er gips omheen. Meggy hoopt samen met de poppendokter dat panda weer snel kan lopen en spelen.

Benthe de Bruijn heeft haar knuffel ‘hartje’ meegenomen. Hartje is in de brandnetels gevallen. Hartje krijgt wat pilletjes mee tegen de pijn. Benthe gaat opgelucht naar huis nu ze wat pilletjes heeft meegekregen. Dat gaat vast weer goed komen..

Na de behandeling kregen de kinderen nog een tasje mee met allerlei leuke dingetjes zoals speelkaarten, stiften, een spuit, tandpasta en gingen ze opgelucht weer naar huis.
Wie weet tot volgend jaar…