Fietstocht 2018 Woutje Brugge

De weergoden waren in de ochtend nog wat onrustig. Lichte motregen en een sombere lucht. Het zag er niet veelbelovend uit.

Maar om 13.00 uur was het droog en de zon leek goede moed te hebben. De dames Wilma en Vera zaten prinsheerlijk op het Batehofplein om de startende fietsers te verwelkomen en op weg te helpen met een mooie route.
Er hebben een kleine 70 deelnemers de fiets gepakt en weer een prachtige tocht beleefd.

Het eerste deel van de tocht ging door het prachtig dorpse polderlandschap binnendoor naar Rijnsaterwoude en daarna door naar Leimuiden waar men al slingerend langs de Drecht in Bilderdam belandde (ja, nog steeds Gemeente Kaag en Braassem) Hier kregen de fietsers een hapje en een drankje kregen bij de post. Daarna splitsen de 30 en 25 kilometer zich. De 30 ging nog even door richting het Aarkanaal om vervolgens af te buigen en via die kant weer richting Woubrugge te gaan; de 25 boog hier al af richting Woubrugge.

De terugweg was echter pal tegen de wind in en alle fietsers kwamen met rode blosjes weer op het Batehofplein terecht. Zeker voor de jongere fietsers was de tocht een hele prestatie!
Het was zeker weer een geslaagde tocht aldus de meningen van deelnemers en organisatie!