Een leerzame middag over uilen en uilenballen.

Een leerzame middag over uilen en uilenballen.

Dit jaar waren de kinderen weer welkom bij boer John van de Maria Hoeve Logies om uilen ballen te komen pluizen en om van alles te leren over de uilen. Stichting groen licht weet namelijk heel veel over uilen en deelt dit graag met de nieuwsgierige kinderen.
Zo leerde ze dat er meerdere uilen soorten zijn met ieder zijn eigen geluid. En dat de kleur ogen van de uil bepaalt hoe goed ze in het donker kunnen kijken.

Na de interessante presentatie was het tijd voor wat drinken en daarna naar buiten waar de uilen ballen al lagen te wachten op de kinderen.
Wat zaten hier veel botjes van muizen in zeg! De meeste haren kon je met een tandenborstel eraf poetsen en daarna kon je via een kaart zien welke stukje bot het was en het botje kon je op je eigen kaartje plakken zodat je weer snel verder kon zoeken naar nog meer botjes.

We danken John voor zijn gastvrijheid en Corrie namens stichting groen licht voor de interessante middag en natuurlijk Johan als teamleider en de andere vrijwilligers want hierdoor hebben de kinderen weer een heerlijke middag gehad.