Woutje Brugge Kinderdans goed voor de piraten spieren

Op dinsdagochtend stond de kinderdans op het programma van de Woutje Brugge speelweek. Onder leiding van Sofie, Marith en Manon en met hulp van Mandy en Thomas werd een heuse piraten dansles verzorgd. Iets voor half tien werden de kinderen door papa of mama naar de les gebracht.

Voor sommige piraten dansers was dat best even spannend. Na een kort voorstelrondje was de meeste spanning wel weg en werd het tijd voor de eerste echte dans, de hallo-dans! Er werd gedanst op muziek totdat Marith de tamboerijn liet klinken. Dan moesten de kinderen elkaar namelijk een hi-five of een handje gegeven. Na de hallo-dans werden de piraatjes nog wat verder opgewarmd met een warming up. Dat is goed voor je piratenspieren!

Vervolgens gingen de kinderen in de balletzaal op zoek naar een piraat, een papegaai, een zwaard en een echte schatkaart. Telkens werd daarbij een passende dans bedacht. Tussendoor was er ruimte voor een bekertje limonade en een snoepje en na afloop ontvingen alle piraatjes een diploma.

DSC_2458Het bestuur van Woutje dankt alle vrijwilligers en Balletschool Ellen Oosterhoff voor deze leuke en leerzame activiteit.

Klik hier om de foto’s van de Woutje Brugge activiteit te bekijken in het online foto album.