Wie heeft de mooiste hut gemaakt?

Nadat op zondag de basis van de meeste hutten was gelegd, was het maandags tijd voor de afwerking bij het Nolina huttenkamp. Erg belangrijk dit jaar, omdat er voor het eerst een prijs te winnen viel voor de bouwers van de mooiste hut. De hele dag werd er flink getimmerd en gezaagd. Af en toe werd er even bij de buren gekeken voor wat inspiratie. De gemiddelde binnenhuisarchitect zou er jaloers op worden… Zoveel creativiteit!

Na de lunch, toen de meeste hutten klaar waren, was er ruimschoots tijd voor ontspanning. Het was prachtig weer en daarom heerlijk om met water te spelen. Er kon worden gegleden op een ingezeept stuk landbouwzeil en er werd een heuse stormbaan opgeblazen. Na afloop was er voor iedereen een ijsje en werd alles klaar gemaakt voor het bezoekmoment van familie en vrienden. Wie zou toch die mooiste hut hebben gemaakt?

Terwijl de kinderen thuis zaten te eten was de jury in de weer om alle hutten te beoordelen. Welke hut is het meest stevig? Wie heeft er aan leuke details gedacht? En belangrijk: zijn de hutten waterdicht? Een unanieme beslissing zat er niet in, maar er rolde gelukkig wel een winnaar uit.

Bij aanvang van het bezoekuur werden Gabi van Noort en Ana Stankovic nog even in het zonnetje gezet. Zij waren namelijk jarig! Er werd voor ze gezongen en ze kregen een presentje. Super leuk natuurlijk als je je verjaardag kunt vieren met al je vrienden en vriendinnetjes van het huttenkamp. Daarna kon teamleider Rianne Jansen de winnaar bekend maken.

De prachtige tipi tent van Bhodi Angenent, Isis de Lange, Juliette Dijkshoorn en Vera Hijzelendoorn werd uitgeroepen tot mooiste hut. De dames werden naar voren geroepen en kregen een gouden Woutje medaille uitgereikt. Na een groot applaus en een laatste rondje langs alle prachtige hutten verlieten familie en vrienden het huttenkamp terrein en werd er gestart met het avondspel. Dat begon met een heel spannend verhaal over sheriff Skinny Jeff Johnson uit het stadje Spooky-Town Highmade, die niet wist dat hij een van de meest gewelddadige misdadigers van het wilde westen in zijn gevangenis had zitten. Na het verhaal gingen de kinderen in groepjes door Woubrugge alwaar verschillende spannende posten werden aangedaan. Bij terugkomst op het huttenkamp was er wat te drinken en een lekker broodje worst bij het kampvuur. Moe maar voldaan zochten de kinderen hun bedje op, om na een korte nacht fris en fruitig in de ochtend hun hut weer af te breken.

Wij danken alle sponsors, vrijwilligers en kinderen voor weer een geslaagde editie van het Nolina huttenkamp!

Bekijk alle de foto’s van de Hutten op https://goo.gl/photos/fr27E7PAVCUujMJf9.