Wat er in de sloot te vinden is..

Wat er in de sloot te vinden is..

Het eerste wat we deden toen we wakker werden was even de gordijnen opzij schuiven. Zoveel weken mooi weer gehad en uitgerekend bij slootjes water uit de lucht! Gelukkig hield de regen op tijd op en konden we onze schepnetjes en emmers pakken, naar de polder, om in de sloot bij boer Piet Verboom waterdiertjes te gaan bekijken.

De kinderen gingen naar de slootkant en vingen al snel kevertjes, vissen, waterspinnen, slakken en iets wat we niet kennen… zou het een platworm zijn? Wij weten het niet zeker. Het leefde al niet meer toen we hem vingen. Maar het hield ons wel lang bezig.

Ook de microscopen van Anne-Marij werden druk bezocht. Daar lagen al schaaltjes met diertjes klaar om te bestuderen. Kinderen met bijzondere beestjes in de emmer zette ze in de grote witte bak. De Max Verstappen onder de waterdiertjes was natuurlijk aanwezig. Het bootsmannetje zwom de bak rond in een erg snelle rondetijd.

De grootste verrassing kwam van boer Piet Verboom. De ijsjes waren erg lekker, maar de 2 rivierkreeften in de emmer trokken de meeste aandacht van de kinderen. Ze lieten hun indrukwekkende scharen zien. Klaar voor de strijd, zo leek het. De 2 Oekraïense jongens waren het minst bang en pakten ze beet. Gauw maar weer terug in de emmer! Wat er na slootjes gebeurd is met het tweetal weten we niet. Het schijnt dat er lekkere gerechten ervan gemaakt kunnen worden…

Na afloop ging iedereen tevreden naar huis met een appeltje mee voor onderweg. Gauw terug, want de volgende regenbui is al onderweg!