Het was goed fietsweer, zonnig en niet te warm met nauwelijks wind.

Op de zondag in de speelweek wordt er al jaren gefietst. Dit jaar was de start weer terug op het Batehofplein. Wilma Habes zat om 13.00 klaar om de deelnemers te voorzien van een route voor de 20 of 30 km, ook dit jaar uitgezet door Marcel Hoogendoorn. Vera van der Weiden stond bij een controlepost, omdat Marcel moest voorkomen dat deelnemers aan de fietstocht onderweg werden aangezien voor deelnemers aan een triatlon wedstrijd.

FietstochtHet was goed fietsweer, zonnig en niet te warm met nauwelijks wind. De routes leidden de deelnemers richting Rijpwetering (20 km) en Nieuwe Wetering (30 km). De eerste vraag voor beide routes was gelijk een lastige; wat is de naam van het kleine poldertje in bezit van Staatsbosbeheer dat voor de slapersdijk in de polder Oudendijk ligt? Wat is nou een slapersdijk? Volgens Encyclo.nl: ‘Binnendijk die geen dienst heeft zolang de wakerdijk het water keert.’

Bij de eerste controlepost, voor de kortste route bij het Dorpshuis in Rijpwetering en bij Natuurbelevingstuin de Bult op de langste route, kregen de deelnemers iets te drinken en een zakje chips. De Bult was ook het antwoord op vraag 3. In de Rip werd gezocht naar de naam van een bekende sporter uit het dorp, waarvan een standbeeld in de tuin van Restaurant Paerdenburgh staat.

De route ging voor beide afstanden richting Leiderdorp. Via een rotonde met koeien kwamen alle deelnemers aan bij de tweede controlepost in park de Bloemerd. Voor de voetballers onder de deelnemers bekend terrein, want daar liggen ook de voetbalvelden van RCL. Bij natuurspeeltuin de dwarstuin lagen frisse appels en spekkies klaar voor de deelnemers. De kinderen konden zich uitleven in de speeltuin met waterpompen en zandhappers. De ouders konden even bijtanken om het laatste gedeelte van de route terug naar Woubrugge te kunnen voltooien. Er werd nog langs de McDonalds gereden, maar de meesten gingen toch voor het afsluitende ijsje in Woubrugge.

Karen.

Klik hier om de foto’s van de Woutje Brugge Fietsen activiteit te bekijken in het online foto album.