Streetdance, hip-hop en breakdance

Op vrijdagmiddag stond het onderdeel ‘dans’ op het programma. De teamleider Sofie, namens balletschool Ellen Oosterhoff heette iedereen van harte welkom. In plaats van twee dansgroepen hadden we één dansgroep gemaakt met de kinderen van de groepen 3 t/m 8 bij elkaar.

De kinderen leerden een dans met allerlei verschillende stijlen. De stijlen streetdance, hip-hop en breakdance kwamen allemaal voorbij. De kinderen dansten vol enthousiasme met elkaar. Tussendoor gingen de kinderen ook nog een ‘battle’ met elkaar aan. De meiden dansten tegen jongens en andersom. De meiden genoten met namen van de dansmoves die gericht waren op streetdance en de jongens genoten van hip-hop en breakdance.

De ‘dans’ werd meerdere keren geoefend en geoefend. De kinderen onthielden al snel de juiste dansmoves. Als ontspanning speelden we de ‘stop-dans’. Als de muziek stop werd gezet is het bij dit spel belangrijk dat je meteen stil staat. Wie nog beweegt is af.. zij werden dan de jury.

Tot slot hebben de kinderen voor een dertigtal ouders en opa’s en oma’s, broertjes en zusjes de dans gepresenteerd en een super mooi optreden verzorgd. De kinderen hadden bijpassende kleding aan en hebben met veel plezier de aangeleerde dans laten zien aan het publiek.

De sfeer was goed en we hebben genoten van een hele fijne middag. Helaas is er dan alweer een einde gekomen aan de speelweek. De kinderen hebben ervan genoten en we zien jullie graag weer volgend jaar bij de speelweek van Woutje Brugge!

20160819_131215[1]