Schrikposten ontwijken en macaroni’s verdienen..

Schrikposten ontwijken en macaroni’s verdienen..

Na 2 jaar geen Magisch Bosspel, mochten we dit jaar gelukkig weer!

Bijna 90 kinderen stonden woensdagavond te dringen bij de bussen, samen met 20 begeleiders gingen zij de bussen in opzoek naar avontuur. Avontuur dat vonden ze in het Reeuwijkse Bos, een grote groep vrijwilligers was eerder op de middag al naar het bos gereden om daar een spelpost op te bouwen of zich klaar te maken als schrikpost.

Terwijl de kinderen in groepjes door het bos de diverse spelposten bezochten, lag er altijd wel gevaar op de loer! Er liepen niet alleen mensen rond om je te laten schrikken, ze namen je dan ook je ‘goud’ af.
Bij iedere spelpost kon je macaroni’s verdienen, dit diende als het ‘goud’wat na afloop geteld werd. Maar na afronden van het spel, kreeg je ook een letter. De letter correspondeerde met een nummer. Aan het einde van de avond hadden de groepjes 10 letters kunnen bemachtigen. Maak je daar een woord van, dan had je meteen een telefoonnummer om het juiste antwoord door te geven!

Kortom, een spel met diverse elementen, gegarandeerd een leuke avond voor jong en oud! Na de prijsuitreiking gingen de kinderen (en de begeleiding) moe en voldaan de bus weer in. Richting 00.00 waren we weer in het dorp, waar nog de mogelijkheid was om broodje frikandel te halen bij het Jagertje!