Op de fiets besefte ik weer in wat voor een mooie omgeving wij wonen!

Mooier weer konden we niet hebben deze zondag. Je kon kiezen uit een tocht van 25 km of 30 km. Aangezien mijn jongste dochter zelf wilde fietsen maar gekozen voor de tocht van 25 km. Heerlijk samen even tijd voor elkaar want mijn man en ander twee kinderen waren aan het timmeren tijdens de Huttenkamp.

Marcel had deze keer gekozen voor de richting Koudekerk en Hazerswoude en dan via Alphen weer terug naar Woubrugge. Op de fiets besefte ik weer in wat voor een mooie omgeving wij wonen! Na zo’n 10 km kwamen wij bij het eerste controle post. Drinken en chips werd er uitgedeeld door vrolijke en aardige vrijwilligers.

De grote tocht moest rechtsaf en wij konden  linksaf onze kortere route vervolgen. Mooi door een polderweg naar het volgende controlepost. Hier konden we kiezen uit een appel of een spekje (dit werden er twee want als zeggen dat je twee handen hebt mag je natuurlijk er ook twee pakken) Dit was bij een natuurspeeltuin in Kerk en Zanen. Dus hup schoenen en slippers uit en heerlijk door het water naar een kabelbaan en via stenen, boomstammen en nog meer water terug naar de fiets om het laatste stukje te fietsen. Over de Maximabrug terug met inderdaad mooi uitzicht naar Woubrugge. Onderweg nog even stoppen om lekkere bramen te plukken en te eten. Op de Batehof werden we opgewacht en hebben we de oplossingen op de vragen ingeleverd en nu afwachten of we een prijs hebben gewonnen.

Teamleiders bedankt voor de goede organisatie en de prachtige tocht en tot volgend jaar!