Huttenkamp Deel 1 en 2 – Petjes en waterflesjes en Nachtbrakers en vroege vogels

In één woord WAUW! Wat een fantastische start van onze Huttenbouw.

Het weer was fantastisch maar bovenal… Het team van de Huttenkamp heeft alles tot in de puntjes aan toe verzorgd. De bandjes konden op alfabetische volgorde afgehaald worden waardoor er om 13.10 uur snel kon worden gestart.

Nadat de kinderen op de hoogte gesteld waren over het drinkalarm zagen we al snel de eerste pallets als basis gelegd worden. Iedere drie kwartier gooide het team het alarm erin en werd er door ALLE kinderen goed gereageerd en gedronken. Bij diverse kleine badjes over het veld konden de kinderen door middel van bekertjes zichzelf koel houden en de petjes door het water halen.

Met wat extra doeken zijn er schaduwplekken gecreëerd en nam iedereen de voorzorgmaatregelen serieus.
Met hulp van de vrijwilligers zagen we al snel de bouwwerken verschijnen. Om 16.00 uur sloten er heel wat papa’s en mama’s aan die supersnel de basis van de hut versterkten. We zagen zelfs al een iglo verschijnen. Hoe gaaf is dat met ons thema de winter in de zomer.

Morgen kunnen we met een frisse start door. En al doet Woutje alles wat mogelijk is om de hitte zo goed mogelijk door te komen, wij willen nogmaals vragen aan de ouders: Geef alle kinderen een petje, hervulbare waterfles en zwemspullen en handdoek mee.

Tot morgen en op voor nog zo’n superdag!

Huttenkamp deel 2 – Nachtbrakers en vroege vogels!

Maandag hebben we heerlijk door kunnen bouwen, en met een tropen rooster hebben we de kinderen deels iets eerder naar huis kunnen laten gaan. Veel kinderen vertrokken na de waterspellen, naar de Wijde Aa om nog even te kunnen afkoelen, voordat we een avond vol avontuur in gingen…

De avond startte met papa’s, mama’s, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes die allemaal de bouwwerken kwamen bewonderen. De hut van Finette, Lynn, Benthe en Nikita won de prijs voor mooiste hut en de dames hadden er ook heel wat voor gedaan. Naar wat wij begrepen hebben, begonnen hun hut voorbereidingen al thuis en is er al ver van tevoren geknutseld en gezaagd.

Het avondspel was zoals alle jaren weer superspannend en in de jongste groepen kon de leiding al snel de eerste kindjes ophalen omdat de tocht voor hun toch iets te spannend was. Voor diegene die wel de tocht doorliepen volgde er een spannend avontuur met leuke spellen en schrikposten, afgesloten met een boottocht over onze eigen plassen.. terug gekomen op het veld gingen de kinderen ieder in hun eigen gebouwde hut spelletjes spelen, kletsen maar ook gewoon slapen…

We hebben een aantal ouders ‘s nachts mogen bellen en als we aangaven dat het kindje naar huis wilde kwamen die er al snel aan. Stiekem hebben wij best kunnen lachen om die belletjes waarbij wij moeders wakker belde die vervolgens de vaders naar het veld stuurde. Met zijn allen wakker is toch gezelliger dan alleen.

Om half vijf viel het terrein dan eindelijk helemaal in slaap, om vervolgens om 06.00 uur de eerste vroege vogels alweer te zien ontwaken. Na wat eten werd er begonnen met het afbreken van het terrein en bij het ophalen kwamen er veel ouders nog even helpen waardoor de opruimploeg met een goede start kon beginnen. De warmte op het veld maakte het wel zwaarder dan andere jaren maar het ziet er weer keurig netjes en schoon uit.

Namens het bestuur maar bovenal namens de ouders en kinderen willen wij het team Huttenkamp en het team Avondspel enorm bedanken voor hun onvermoeide en overenthousiaste inzet, die dit jaar tot één van de mooiste kampen heeft mogen leiden!!